Met Computest Application Monitoring houden we de prestaties van je belangrijkste pagina’s en de bedrijfskritische gebruikersacties continu in de gaten. Via onze eigen user experience monitoring tool simuleren we echte gebruikers en meten we vanuit hun perspectief hoe je applicatie functioneert. Treden responstijden buiten de grenswaarden of ontstaan er fouten bij het openen van webpagina’s, of in klikpaden en transacties, dan ontvang je direct een alert zodat je snel kunt ingrijpen. Onze testspecialisten kijken mee naar de resultaten van de monitoring en zijn beschikbaar voor analyse en overleg.

Meetgegevens, trends en storingen

Monitoring is ideaal als je wilt weten hoe klanten/gebruikers je applicatie ervaren, het levert namelijk interessante informatie op over laadtijden, beschikbaarheid en trends. Door de gebruikerservaring vanaf verschillende locaties te meten, ontdekken we waar mogelijke issues ontstaan. Dat doen we objectief aan de hand van je SLA’s of KPI’s. Bij een melding wordt automatisch een screenshot gemaakt. Met de bijbehorende breakdown kun je de oorzaak van de problemen achterhalen om vervolgens de gebruikerservaring te optimaliseren.

Monitoren we over een langere periode, dan worden ook performancetrends in je applicatie zichtbaar. Met deze gegevens kun je vervolgens proactief problemen voorkomen. Onze specialisten maken rapportages met daarin een diepgaande analyse van de meetgegevens en wijzen je op specifieke trends.

Wat biedt de application monitoring?

Computest application monitoring wordt als maandabonnement aangeboden. Hieronder zijn kort de belangrijkste functionaliteiten omschreven:

  • synthetische monitoring door herhaaldelijk gebruikers te simuleren op de applicatie;
  • meten van de functionele werking van webpagina’s, conversiepaden en transacties;
  • simulatie vanuit de browser zodat deze browser-verwerkingstijden worden meegenomen;
  • grafieken en trends over responstijden en fouten per transactie;
  • ontleden van pagina’s in subtransacties, voor bijvoorbeeld het meten van pagina’s met en zonder advertenties en trackers;
  • continu actieve ondersteuning van onze test-experts.

Testen in DevOps

Naast het monitoren van de productieomgeving, zijn er vele redenen om dit al te doen tijdens de ontwikkeling van applicaties. Door continu te meten op de ontwikkel-, test- of acceptatieomgeving wordt de impact van een wijziging direct zichtbaar, nog voordat de wijziging in productie wordt doorgevoerd. Uniek is ook dat gelijk de frontend performance wordt gemeten. Nu hebben de frontend developers ook direct zichtbaar of wijzigingen invloed hebben op de laadtijden in de browser.

Computest als partner

Tijdens de lancering van een website, webshop of een bedrijfskritische applicatie wil je de echte gebruikerservaring inzichtelijk hebben. Met objectieve metingen stellen we vast of SLA’s en KPI’s zijn behaald. Zo wordt het belang van applicatieperformance in alle lagen van de organisatie duidelijk en de dienstverlening van eventuele partners transparant. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om de samenwerking, intern of met partners, te stimuleren en verbeteren. Daarnaast geven we je, naast de metingen, tools om samen problemen te voorkomen of gericht op te lossen.

Snel aan de slag

Computest verzorgt het hele proces voor je. We richten monitoring in, maken de scripts voor het simuleren van de gebruikers, onderhouden parameters continu, analyseren trends en sturen je regelmatig rapportages. Het dashboard toont perfect de onderzoeksresultaten van de monitoring en visualiseert deze om nog sneller inzicht te bieden. De online user experience monitoring tool heeft een gebruiksvriendelijk en overzichtelijke interface waar je zelf 24/7 op kunt meekijken.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor jouw systeem? Wil je meer te weten komen over technische specificaties of over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Sales Managers vertellen je graag meer.

Bel +31(0)88 733 13 37 of stuur een mail naar sales@computest.nl.