Een Attack & Penetration test is een onderzoek waarbij wordt aangetoond of een systeem kwetsbaar is voor aanvallen en wat daarvan de mogelijke impact is. Dit is een time-boxed onderzoek waarbij de Security specialist met een ‘hacker mindset’ alle mogelijke middelen en beschikbare informatie gebruikt om het systeem te benaderen. Het doel is om toegang tot het systeem of waardevolle informatie te verkrijgen door aangetroffen kwetsbaarheden te misbruiken.

Omdat een Attack & Penetration test zich voornamelijk richt op het binnendringen van systemen is het belangrijk vooraf goed te bepalen of dit het te bereiken doel is. Wanneer je een volledig beeld wilt krijgen van alle mogelijk te misbruiken kwetsbaarheden in uw systemen, is een vulnerability assessment een meer passende aanpak.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor jouw systeem? Wil je meer te weten komen over technische specificaties of over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Sales Managers vertellen je graag meer.

Bel +31(0)88 733 13 37 of stuur een mail naar sales@computest.nl.