Verlaag druk op je change-, release- en testmanagement door je functionele testen (regressie testen) te automatiseren. Functioneel testen kan dan sneller en vaker worden uitgevoerd en de kans op menselijke fouten verkleint aanzienlijk. Ons automatiseringsteam heeft veel ervaring met functionele regressietesten en kan werken met elke testtool.

We automatiseren alleen als dit leidt tot een positieve return on investment (ROI) en je dus kunt besparen. Doordat we een betrouwbaar en gebruikersvriendelijk framework ontwikkelen en alles goed overdragen, kunnen je eigen testspecialisten de tests voortaan zelf uitvoeren.

Fase 1: Verkenning

Tijdens de verkenningsfase onderzoeken we of het haalbaar is om (een deel van) je bestaande functionele testen (regressietesten) te automatiseren en of dat een positieve return on investment (ROI) oplevert. Met een quickscan brengen we de (project)organisatie, doelstellingen en verwachtingen in kaart. Daarnaast analyseren we het test- en releaseproces, de testinfrastructuur en het testobject.

Aan de hand van een pilot stelt Computest vast welke tooling het beste bij je past en of de testen hiermee geautomatiseerd kunnen worden. Is de pilot goedgekeurd, dan maken we een plan van aanpak om het framework voor testautomatisering te realiseren. In dit plan beschrijven we het totale project: van de business case en strategie tot realisatie van de testsuite en de overdracht.

Fase 2: Geautomatiseerde testsuite realiseren

Terwijl we de geautomatiseerde testsuite realiseren, werken we intensief samen met het projectteam. We bekijken de applicatie, bestaande testen, requirements en andere onderdelen. Vervolgens besluiten we welke testscripts we automatiseren. De volgorde bepalen we op basis van de hoogste ROI. Daarbij houden we rekening met de uitvoerfrequentie, het afbreukrisico en de mate waarin uw applicatie wijzigt.

Fase 3: Overdracht

Nadat we de geautomatiseerde testsuite hebben opgeleverd, ronden we het automatiseringstraject af met een eindpresentatie, overdracht en evaluatie. Tijdens de eindpresentatie spiegelen we het traject aan de business case. We lichten het framework toe, bespreken de deliverables en leveren overdrachtsdocumentatie aan. Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen.

Onderhoud en uitbreiding van het framework is een continu proces. Computest leert je testteam de tools te gebruiken, scripts uit te voeren en resultaten te interpreteren. Als je wilt, onderhouden we bestaande scripts of ontwikkelen we nieuwe. Daarnaast kunnen we je op elk moment technische ondersteuning bieden.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor jouw systeem? Wil je meer te weten komen over technische specificaties of over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Sales Managers vertellen je graag meer.

Bel +31(0)88 733 13 37 of stuur een mail naar sales@computest.nl.