Leveringsmodel: Project

Je kunt de diensten van Computest ook als een project aan ons uitbesteden. Dat betekent dat Computest de dienst uitvoert binnen een vaste scope en voor een vaste prijs. Computest is dan verantwoordelijk voor de uitvoering, sturing en kwaliteit en we ontzorgen je volledig. In dat geval hoef je zelf niet fors te investeren in testtools of testkennis. We spreken samen af welke onderdelen van je applicatie we testen en wat voor testen we voor je uitvoeren.

Flexibele dienstverlening

We zijn erg flexibel en gewend aan het spanningsveld tussen uitlopende planningen en onwrikbare deadlines. Loopt het project uit? Dan is dat voor Computest vaak geen probleem. Wij wachten totdat wij weer verder aan de slag kunnen. Als je de impact op je organisatie zo veel mogelijk wilt beperken, kunnen we ook ’s nachts of in het weekend testen.
Onze senior-specialisten nemen de coördinatie volledig op zich. Ze geven advies en voeren het hele traject voor je uit. Daarnaast leveren ze een objectieve eindrapportage met heldere conclusies over de security of performance van je applicatie en aanbevelingen voor beveiliging of opschaling.

Het performancetest projectproces

Projecten werken volgens een vast stappenplan:

  1. Technische intake
  2. Advies over (performance) requirements, klikpaden en realistisch simuleren
  3. Testplan opstellen
  4. Testscripts ontwikkelen
  5. Testen uitvoeren en analyseren
  6. Eindrapportage opleveren en resultaten, conclusies en aanbevelingen bespreken
  7. Drie maanden productie monitoren en gebruikerservaring analyseren
  8. Eindrapportage over gebruikerservaring in productie

De inhoud van een performance project

Tijdens een technische intake bespreken we de details van het project, zoals requirements, klikpaden, planning, testdata, benodigde ondersteuning en bijzonderheden. Vervolgens bereiden we de testen voor door maatwerk scripts te ontwikkelen die gebruikssituaties zo realistisch mogelijk simuleren. Ook zetten we samen systeemmonitoring op en verzamelen we eventueel benodigde testdata, zoals accounts.

Zodra de voorbereiding erop zit, voeren we de performancetesten uit. Voor een compleet beeld van de performance, verzamelen we systeemgegevens en meten we responstijden en fouten vanuit de gebruikssimulatie. Het liefst werken we samen met je beheerders en ontwikkelaars, die al tijdens de testen performanceverbeteringen kunnen doorvoeren. Bovendien krijgt de analyse meer diepgang door hun kennis van de applicatie en de achterliggende systemen.

Meteen na de test ontvang je een samenvatting van de eerste bevindingen, resultaten en problemen. Vervolgens doen we een volledige analyse en maken we een eindrapport op dat we bij je op locatie doorspreken.

Meer informatie

Wil je je security of performance onderzoek door Computest laten uitvoeren? We vertellen je er graag meer over. Bel 088 7331337 of stuur een mail naar sales@computest.nl.

Kitty Haas
Sales Manager
Erwin Polman
Sales Manager