Steeds meer wordt gebruik gemaakt van mobiele applicaties (apps) om functionaliteit aan te bieden. Een app verwerkt vaak gevoelige informatie zoals bedrijfs- en persoonsgegevens. Deze dienen beschermd te worden, evenals gebruikersnamen, wachtwoorden of autorisatietokens. Indien de app geen zorg draagt voor veilige communicatie, is een aanvaller in staat deze te onderscheppen en wellicht toegang tot systemen te krijgen.

Om je te helpen de beveiliging van jouw mobiele app(s) te verbeteren, kunnen wij deze op verschillende manieren onderzoeken. Afhankelijk van de risicoanalyse wordt gekozen voor een app consult of code review.

App consult
Tijdens het app consult onderzoekt een security specialist op locatie, samen met de ontwikkelaar, de code op kwetsbaarheden. Naast het meedenken over de architectuur worden adviezen aangedragen voor het verbeteren van de veiligheid. Dit consult betreft geen volledige controle maar is bedoeld om “quick wins” te behalen en de ontwikkelaar voldoende kennis op te laten doen om zijn app in de basis veiliger te maken.

Code review
Voor een uitgebreider onderzoek naar mogelijke kwetsbaarheden, kunnen wij een code review uitvoeren. Dit onderzoek streeft ernaar volledig te zijn aan de hand van een door ons ontwikkelde checklist. Het gebruik van deze checklist zorgt voor een schaalbare en gestructureerde methode waarbij de diepgang bepaald kan worden naargelang het gewenste niveau van beveiliging.

De bevindingen van het onderzoek verwerken wij in een uitgebreide rapportage, die persoonlijk met jou besproken wordt. De duidelijke uitleg over alle kwetsbaarheden waarop wij controleren maakt het rapport een waardevol naslagwerk.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor jouw systeem? Wil je meer te weten komen over technische specificaties of over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Sales Managers vertellen je graag meer.

Bel +31(0)88 733 13 37 of stuur een mail naar sales@computest.nl.