Computest heeft voor Talpa het digitale platform van The Voice onderworpen aan een reeks intensieve performance tests. De testen tonen aan dat de online omgeving (de mobiele App), die inmiddels in meer dan 50 landen wordt gebruikt tijdens de live show, een piekbelasting aankan van twee miljoen gelijktijdige gebruikers. De productieomgeving van het Talpa Connect Platform was in staat op continue basis 300.000 stemmen per seconde te verwerken. Met deze grootschalige performance test vestigden Computest en Talpa een record.

“De grote uitdaging van het uitvoeren van de performance tests was niet alleen het verwerken van twee miljoen gelijktijdige gebruikers, maar zeker ook de simulatie hiervan”, vertelt Joerek van Gaalen, Project Manager vanuit Computest. “Er is daarbij veel capaciteit nodig om zoveel gelijktijdige gebruikers te simuleren. De testen zijn uitgevoerd met de performance test-tool Neoload van Neotys. Deze tool heeft zich voor ons al vaker bewezen om grootschalige performance tests uit te voeren, maar zelfs met Neoload is nog nooit eerder een test uitgevoerd met zoveel gelijktijdige gebruikers.”

Extreem hoge piekbelasting

Wouter Postma, Technical Solution Architect namens Talpa: “The Voice is wereldwijd in 180 landen een ongekend populaire TV-show, met daarnaast een steeds prominenter online platform. De interactie op dit platform wordt steeds belangrijker en dat betekent ook dat het stemmen op de deelnemers – het hoogtepunt van elke show – altijd zonder problemen moet blijven verlopen, ongeacht de extreem hoge piekbelasting die er dan optreedt. Talpa laat daarom altijd uitvoerige high-performance load testen uitvoeren op de productieomgeving. We hebben met Computest al langer goede ervaringen en ook deze test hebben zij uitstekend opgezet en uitgevoerd.”