Je kunt je complete performance-onderzoek aan Computest uitbesteden. Voor een vaste prijs voeren we meerdere typen performancetesten uit binnen een project. In dat geval hoef je zelf niet fors te investeren in testtools of testkennis. Performancetesten als een Service noemen we dat. We spreken samen af welke onderdelen van je applicatie we testen en wat voor testen we voor je uitvoeren. Zo krijg je meer zekerheid over de prestaties van je systeem en ontzorgen we je volledig.

Het projectproces

Performancetesten als een Service werkt volgens een vast stappenplan:

 1. Technische intake
 2. Advies over performance requirements, klikpaden en realistisch simuleren
 3. Performancetestplan opstellen
 4. Testscripts ontwikkelen
 5. Performancetesten uitvoeren en analyseren
 6. Eindrapportage opleveren en resultaten, conclusies en aanbevelingen bespreken
 7. Drie maanden productie monitoren en gebruikerservaring analyseren
 8. Eindrapportage over gebruikerservaring in productie

9292 rekent op Performr

De inhoud van een project

Tijdens een technische intake bespreken we de details van het project, zoals requirements, klikpaden, planning, testdata, benodigde ondersteuning en bijzonderheden. Vervolgens bereiden we de testen voor door maatwerk scripts te ontwikkelen die gebruikssituaties zo realistisch mogelijk simuleren. Ook zetten we samen systeemmonitoring op en verzamelen we eventueel benodigde testdata, zoals accounts.

Zodra de voorbereiding erop zit, voeren we de performancetesten uit. Voor een compleet beeld van de performance, verzamelen we systeemgegevens en meten we responstijden en fouten vanuit de gebruikssimulatie. Het liefst werken we samen met je beheerders en ontwikkelaars, die al tijdens de testen performanceverbeteringen kunnen doorvoeren. Bovendien krijgt de analyse meer diepgang door hun kennis van de applicatie en de achterliggende systemen.

Meteen na de test ontvang je een samenvatting van de eerste bevindingen, resultaten en problemen. Vervolgens doen we een volledige analyse en maken we een eindrapport op dat we bij je op locatie doorspreken.

Flexibele dienstverlening

Computest is erg flexibel en gewend aan het spanningsveld tussen uitlopende planningen en onwrikbare deadlines. Als je de impact op je organisatie zo veel mogelijk wilt beperken, kunnen we ook ’s nachts of in het weekend testen. Onze senior-specialisten nemen de coördinatie volledig op zich. Ze geven advies en voeren het hele traject voor je uit. Daarnaast leveren ze een objectieve eindrapportage met heldere conclusies over de performance van je applicatie en aanbevelingen voor opschaling.

Methode van Computest

Bij Computest doen we er alles aan om de werkelijkheid perfect na te bouwen. We creëren realistische gebruikssituaties en stemmen de belasting af op het verwachte gebruik van jouw systeem. Zo ontstaan inzichten waar je echt iets aan hebt. Wil je binnen een project vervolgtrajecten, regressietests of andere performancetests doen? Dan kunnen we de scripts die we voor de opdracht hebben opgesteld hergebruiken. Zo bespaar je tijd en geld.

We testen op elk platform

Computest werkt met vrijwel alle gangbare applicaties en protocollen. Internetapplicaties testen we vanaf onze eigen infrastructuur. Hierop kunnen we meer dan 100.000 gelijktijdige gebruikers nabootsen over ruim 1.200 IP-adressen. Zo simuleren we gebruikers zo realistisch en representatief mogelijk. Voor intranetapplicaties komen we langs om te testen vanaf je interne netwerk. We ondersteunen onder andere de volgende applicaties en protocollen:

 • Webapplicaties
 • Mobiele apps
 • Alle HTTP/HTTPS protocollen
 • Realtime (WebSocket, Ajax, Push, etc)
 • Streaming media
 • Oracle Forms
 • Microsoft Silverlight
 • Citrix / Terminal Service
 • SAP GUI

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor jouw systeem? Wil je meer te weten komen over technische specificaties of over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Sales Managers vertellen je graag meer.

Bel +31(0)88 733 13 37 of stuur een mail naar sales@computest.nl.