Performance monitoring waardevolle toevoeging dienstverlening

Zoetermeer, 8 december 2015
IT-dienstverlener Sogeti en Computest, specialist in performance, security en geautomatiseerd functioneel testen, hebben een partnerovereenkomst gesloten. De samenwerking richt zich voornamelijk op Performr, de performance monitoring tool van Computest. Sogeti voegt deze toe aan zijn portfolio voor Performance testing en treedt daarnaast op als licentiepartner van Performr. Verder gaan Computest en Sogeti nauw samenwerken op het gebied van performance testen.

“De prestaties van webapplicaties zijn steeds vaker bedrijfskritisch. Het testen daarvan zou dan ook geen eenmalige exercitie moeten zijn, maar een continu proces”, vertelt Marc Rabel, Business Line Manager Test Automation bij Sogeti. “Door Performr te integreren in onze dienstverlening hebben onze klanten niet alleen bij de implementatie inzicht in de prestaties van hun webapplicaties, maar kunnen zij deze continu monitoren. Daarmee is de tool een waardevolle toevoeging voor onze dienstverlening.”

Eenvoudig inzicht in prestaties

Computest ontwikkelde Performr in eigen huis. De toepassing is inmiddels in gebruik bij diverse gerenommeerde organisaties. Performr monitort naast de prestaties van applicaties ook het gedrag van eindgebruikers. Door het gebruiksvriendelijke dashboard kunnen business managers onafhankelijk van de IT-afdeling zien wat er speelt en hebben zij op een eenvoudige manier altijd inzicht. Bovendien worden foutmeldingen zoals trage responstijden direct gesignaleerd zodat snel ingespeeld kan worden op issues. Verder helpt Performr bij het analyseren van trends in online gebruikersgedrag zodat bedrijven hier effectief op kunnen inspelen.

“Performr heeft een goede reputatie opgebouwd onder bestaande gebruikers. Door het partnership met Sogeti kunnen we dit nog verder versterken”, zegt Hartger Ruijs, CEO van Computest. “Door de tool nu ook via Sogeti aan te bieden profiteren nog meer organisaties van continu inzicht in de prestaties van hun online toepassingen en kunnen zij de risico’s die daarmee samenhangen beter beheersen.”

Betrouwbare partner

Ruijs is verheugd met de partnerovereenkomst de samenwerking met Sogeti te formaliseren: “We hebben ervaren dat Sogeti een betrouwbare en prettige partner is. Zij leveren persoonlijke dienstverlening op hoog niveau waarmee zij goed passen bij de manier waarop wij onze services aan klanten willen aanbieden.”

—–

Over Computest
Computest is opgericht in 2005 en is de enige specialist in Nederland die het complete portfolio aanbiedt op het gebied van performance, security en geautomatiseerd functioneel testen. Het bedrijf helpt met een geïntegreerde benadering organisaties en instellingen in onder meer de financiële sector, de e-commerce- en mediabranche en bij de overheid, de prestaties en beveiliging van hun applicaties en digitale netwerken te optimaliseren. Computest telt circa 90 medewerkers en is gevestigd in Zoetermeer. Meer informatie: www.computest.nl

Over Sogeti
Sogeti is een vooraanstaande IT-dienstverlener actief in applicatiebeheer, management van infrastructuren en High-Tech engineering. De oplossingen van Sogeti voor mobiel werken, security, de cloud en business intelligence dragen bij aan het realiseren van de strategische doelstellingen van haar klanten in de grootzakelijke markt. Op het gebied van software testen is Sogeti marktleider zowel wereldwijd als in Nederland. Passie voor het vakmanschap zit in de genen van de meer dan 2500 Sogetisten werkzaam (dicht)bij de klant. Sogeti Nederland B.V. maakt deel uit van de wereldwijde Sogeti groep met zo’n 20.000 IT-professionals in 15 landen met meer dan 100 vestigingen in Europa, de VS en India. Meer informatie is beschikbaar op www.sogeti.nl.

Meer informatie:

Computest
Kim ten Brink, Marketing Manager
ktenbrink@computest.nl
06 111 694 13

Captivate Communication
Chantal Schepers
chantal@captivatecom.nl
06 235 099 23

Perceived performancemet 10 man een toilet behangen