Webapplicatie & Infrastructuur Scan

Meestal is het voldoende wanneer systemen gecontroleerd worden middels een kwetsbaarheden onderzoek, waarbij alleen publiek benaderbare diensten worden bekeken. Het kan nodig zijn dat systemen vanuit intern perspectief moeten worden onderzocht, daarvoor is een volledige audit mogelijk. Deze kunnen wij uitvoeren op de broncode en/of op de bijbehorende infrastructuur.

De code audit is een handmatige controle waarbij de code regel voor regel wordt onderzocht. Wanneer we een mogelijk kwetsbaar onderdeel tegenkomen, bekijken we op een testomgeving wat de impact is. Na deze eerste analyse zullen we het item verder onderzoeken om te bepalen of het een structureel probleem betreft. Ook bij een code audit is het belangrijk om gestructureerd te testen en rapporteren, daarom maken we gebruik van speciaal ontwikkelde checklists als leidraad.

Wanneer wij een server audit uitvoeren krijgen wij de volledige beschikking over de te testen servers. Hierbij onderzoeken wij onder meer de configuraties en versies op de servers door gebruik te maken van een login met alle rechten. Instellingen worden systematisch gecontroleerd op kwetsbaarheden.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden voor jouw systeem? Wil je meer te weten komen over technische specificaties of over onze werkwijze? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Sales Managers vertellen je graag meer.

Bel +31(0)88 733 13 37 of stuur een mail naar sales@computest.nl.